Počela je izgradnja novog Doma kulture u Ravnom Selu

Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović najavio je danas početak izgradnje novog Kulturnog centra u Ravnom Selu u opštini Vrbas.

On je to napisao na svom Instagramu uz video na kome se vide mašine na gradilištu i najavio rekonstrukciju kulturnih centara u Vrbasu i Srbobranu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

„Počela je izgradnja novog Kulturnog centra na mestu starog koji je izgoreo u požaru. Za nekoliko nedelja okupićemo vredne neimare i u Vrbasu i Srbobranu gde će opštinski kulturni centri isto biti potpuno rekonstruisani. Hvala projektantima i kulturnim poslenicima na inicijativi“, napisao je Mirović.

Počelo rušenje izgorelog Doma kulture u Ravnom Selu

Glumac i producent Lazar Ristovski rekao je danas za Tanjug da je počelo rušenje ostataka izgorelog Doma kulture u Ravnom Selu, kako bi počela izgradnja novog objekta u kojem će publika uživati u izuzetnim kulturnim sadržajima.

„Lepo je kada se grade putevi i fabrike, ali je za svaku zemlju važno kada se podiže jedan objekat kulture. Lično ću se pobrinuti da se u novom Domu kulture u Ravnom selu organizuju događaji iz kulture sa izuzetnim sadržajem“, kazao je Ristovski.

Zahvalio se predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću na pomoći i razumevanju u izgradnji novog Doma kulture u Ravnom Selu.

Ristovski je organizovao filmski festival posvećen debitantima i mladima u Ravnom Selu, samo godinu dana nakon što je izgoreo Dom kulture.

„Ravno Selo je moje detinjstvo, a onaj ko zaboravi svoje detinjstvo, ne postoji ni u budućnosti. Želim da mladi iz Ravnog Sela i regiona imaju bolju budućnost. Mi ćemo ovim festivalom otvoriti vrata te budućnosti“, rekao je tada Ristovski.

U Ravnom Selu u opštini Vrbas živi oko 3.500 stanovnika, među kojima je dosta mladih.

Festival je posvećen omladini mog sela i susednih sela i svima koji će učestvovati, dodao je Ristovski, ističući da će potvrditi činjenicu da se kultura ne nalazi i ne konzumira samo u velikim gradovima, jer su manje sredine često rasadnik talenata iz svih oblasti, pa i iz kulture.

 
Podeli vest: