Petu godinu za redom u Vrbasu se održava „JUNIORSKI KUP NACIJA“ u Olimpijskom boksu

Pre pet godina (2017. godine) je po ideji Željka Žmukića, Jovice Panića i Igora Škundrića osmišljen ovaj turnir, kada je i potpisan ugovor izmedju Bokserskog saveza Srbije, Opštine Vrbas i Bokserskog kluba Čarnok Vrbas o organizaciji turnira, kojim je predvidjeno da se on ubuduće održava u Vrbasu.

Ove godine će naši sugradjani i ostali ljubitelji boksa imati priliku da gledaju najbolje borce sveta iz 17 država, uzrasta 15 i 16 godina.  Imajući u vidu zabrane i ograničenja u državama zbog epidemioloske situacije to je impozantan broj učesnika. 

Rusija, Sjedinjene Americke države, Kazakhstan, Italija, Latvia, Grčka, Poljska, Bugarska… samo su neke od država čije će reprezentacije oplemeniti Veliku dvoranu Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ Vrbas. Tri velike svetske sile u boksu nisu uspele da dodju zbog neodgovarajućih testova na koronu koji im nisu priznati na aerodromu iako su se uputili na turnir. Podsećamo da je na turniru  2019. godine ucestvovalo 25 država sa četiri kontinenta. Verni do kraja su ostali borci iz Rusije i Amerike koji već pet godina učestvuju na turniru.

Borbe traju pet dana počevši od 08.juna sa početkom u 15,00 časova svaki dan izuzev 12. juna kada finalne borbe počinju u 20,00 časova sa direktnim prenosom na Arena fight kanalu. 

Tim Bokserskog kluba “Čarnok” Vrbas već dva dana danonocno dočekuje goste iz celog sveta na aerodromu a potom ih autobuskim prevozom sprovode do hotela, kako bi Opštinu Vrbas prezentovali u svetu kao dobrog domaćina, uz pomoć podmlatka Kancelarije za mlade Opštine Vrbas. Veliki broj učesnika zahtevao je dodatne smeštajne kapacitete pa je u Vrbasu smešteno oko 120 gostiju, u Feketiću i Srbobranu oko 40 gostiju, a u Subotici više od 100 gostiju. Ove godine na turniru je prisutno 21 službeno lice, a zvanični delegat turnira je Henrik Tahio iz Finske koga je odredila Svetska bokserska federacija AIBA i Evropska bokserska federacija EUBC. 

Turnir se nalazi na A listi Evropske bokserske federacije što mu daje epitet među najbolje organizovanim i posećenim turniruma u svetu, sto je retkost.

Uporedo sa organizovanjem prevoza i smeštaja članovi BK “Čarnok” Vrbas su za vikend postavili ring i zahtevan mobilijar u hali gde će se odrzavati mećevi. Tehnicki sastanak i žreb boksera ce se održati u Aneks sali CFK 07. juna u 21 casova, a merenje i lekarski pregledi boraca će biti svaki dan od 08 do 09,00 časova. 

U utorak u 15,00 časova ćemo imati priliku da gledamo svečano otvaranje turnira uz defile svih drzava učesnika i kulturnoumetnički program vrbaskih Backih pevača. Tada će predsednik Opstine Vrbas Predrag Rojevic, vecnik za sport Srdjan Stanić i član Organizacionog odbora Igor Skundric uručiti prigodne poklone predstavnicima svih država.

Ispred BK “Čarnok” Vrbas u Reprezentaciji Srbije nastupaće Mašan Nikčevic u kategoriji do 81 kg, višestruki prvak Srbije i Ivana Čizmar u kategoriji do 54 kg.

Zahvaljujemo se Opštini Vrbas i Bokserskom Savezu Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom na bratskoj pomoći u organizaciji ovog tradicionalnog medjunarodnog turnira. Takođe, zahvalnost dugujemo i Opštini kula, Turistickoj organizaciji Opštine Vrbas, Crvenom krstu, Policijskoj stanici Vrbas, Domu zdravlja Vrbas, kao i  privatnom i javnom sektoru, na podršci u održavanju ove sportske manifestacije.

 

 

 

 
Podeli vest: