Penzioneri iz Vrbasa nagradili najbolje đake

Udruženje penzionera opštine Vrbas upriličilo je svečanost za sve đake generacija iz Vrbasa. Ovakva praksa možda nije uobičajena u drugim vojvođanskim mestima, ali u Vrbasu već postaje tradicija da najstariji sugrađani ukažu čast mladim uspešnim đacima. I sam predsednik udruženja penzionera, ali i mnogi članovi, u penziju su otišli kao ugledni prosvetni radnici, pa se iz toga i rodila ideja o ovakvom lepom gestu.

Foto: RTV

Verujući u devizu da na mladima svet ostaje, penzioneri iz Vrbasa nagradili su đake generacije iz svih sedam gradskih škola u Vrbasu, četiri osnovne, dve srednje i osnovne muzičke škole. Na svečanom prijemu u domu penzionera podeljene su novčane nagrade i priznanja, a ovi uspešni mladi Vrbašani posebno su se zahvalili najstarijim sugrađanima.

Teodora Savović, đak generacije Osnovne škole „Svetozar Miletić“ kaže da se veoma iznenađena ovim gestom.

„Baš su divni. Hvala im što su nam dali ovaj mali znak pažnje. Ugledaćemo se na njih,“ kaže Teodora.

Vasil Popović, đak generacije škole „Bratstvo jedinstvo“ rekao je da su ga roditelji obavestili da je pozvan na ovu svečanost.

„Drago mi je ovaj što su me pozvali ovde i stavrno mi je čast što sam došao. Posle osnovne škole planiram da upišem gimnaziju u Novom Sadu ili Beogradu, prirodno-matematički smer,“dodaje Vasil.

Đak generacije škole „Petar Petrović Njegoš“, Lena Mijatović se i javno zahvalila svim penzionerima.

„Mnogo vam hvala na ovoj pažnji. Zahvalnost dugujemo i direktorici škola i našim razrednim starešinama. Pred nama je još puno učenja, ali uz ovakv podršku učenje neće biti problem. Jedno veliko hvala za podršku i poklon,“ kaže Lena.

Nagrađivanje đaka generacije je tradicionalni gest vrbaškog udruženja penzionera koji već četvrtu godinu zaredom izdvajaju deo svojih skromnih primanja kako bi za najbolje učenike obezbedili i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 dinara, ističe Milić Mijović, predsednik udruženja.

„Ovo nije moja odluka, već odluka Izvršnog odbora. Moram reći da nijedan penzioner nikad i ni u jednom slučaju nije rekao da to tako ne treba. Šta više, ove godine, došlo je do nove ideje da se proširi na sve osnovne škole, znači i na seoske osnovne škole,“ istakao je Mijović.

Svečanost je završena uz druženje, a najstariji Vrbašani iskoristili su priliku da mlađima daju savete iz svog bogatog životnog iskustva i da im požele srećnu budućnost.

Izvor: RTV (Aleksandra Dejanović)

 
Podeli vest: