Окружно такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада”

На Окружном такмичењу из књижевности „Књижевна олимпијада” учествовало је 17 ученика који су представљали Гимназију „Жарко Зрењанин”. Такмичење је одржано у Сремским Карловцима, 11.3.2023. године. Ученици су на такмичење ишли у пратњи професорки Љиљане Медаков Салонски и Јасмине Милић.

Велика заинтересованост за такмичење из књижевности резултат је љубави према књизи и лепој речи. Ученици који се издвајају јер воле да читају, и који су учествовали на споменутом такмичењу су: Исидора ЂукићСтефан ГлођовићУна НиколићМилена МарковићИва АбутовићМаријана ЈанковићЈована МилићСара ПантовићЧарна ЦвијићАлександар ЛеђенацЕна ВидовићАнђелина СтанковТатјана РадовићАнђела МијајловићМилена МандићСташа Алексић и Вукашин Рогановић. Сви ученици заслужују речи хвале. Њихови ментори (Љиљана Медаков СалонскиТатјана Бјекић,  Јасмина МилићЈелена Вујовић и Невена Малетин) истичу креативност својих ученика и њихову заједничку љубав — љубав према књижевности.

На Републичко такмичење из књижевности „Књижевна олимпијада“ пласирали су се Исидора Ђукић и Стефан Глођовић (ментор Јасмина Милић), ученици првог разреда, који су постигли 19 од максималних 20 бодова, и изузетно прво место. Они ће наставити вредно да раде како би, на највишем  нивоу такмичења, још једном потврдили своју изузетност.

Ауторка текста: Јасмина Милић, проф.

 
Podeli vest: