Obeleženi Dan oslobođenja i opštine Vrbas i uručene Oktobarske nagrade

Dan opštine Vrbas i Dan oslobođenja Vrbasa, 20. oktobar, obeleženi su u duhu negovanja sećanja na godišnjicu oslobođenja Vrbasa u Drugom svetskom ratu.

Vence na spomenik Palim borcima i žrtvama fašizma u centru Vrbasa položile su delegacije opštine Vrbas i opštinske organizacije Saveza udruženja boraca narodnoslobodilačkih ratova. Vence su položili i pripadnici političkih organizacija, opštinskih odbora Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Srpske radikalne stranke i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, kao i predstavnici Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva. Venci su prethodno položeni i na druge spomenike koji opominju na tradicije oslobosilačkih ratova i antifašizam. Umesto svečane sednice Skupštine opštine Vrbas u sali za sednice iz epidemoloških razloga održana je skromnija svečanost. Prisutne je pozdravio predsednik opštine Vrbas.

Na predlog Кomisije za dodelu Nagrade opštine Vrbas, ovo visoko društveno priznanje dodeljeno je Momčilu Кoprivici, dugogodišenjm starešini Prekršajnog suda Vrasa, Udruženju likovnih umetnika opštine Vrbas koje ove godine obeležava pola veka trajanja, kao i Tatjani Gluščević, sekretarki opštinske organizacije Crvenog krsta u Vrbasu. U ime nagrađenih, prisutnima se zahvalio Momčilo Кoprivica.

Ove godine opština Vrbas dodelila je i posebna priznanja za izuzetno požrtvovanje u pružanju pomoći građanima tokom borbe sa epidemijom koronavirusa. Priznanja je u ime Policijske stanice Vrbas primio načelnik Vlado Glođović. U ime Opšte bolnice Vrbas, direktor doktor Milan Popov, a u ime Doma zdravlja „Veljko Vlahović“ direktor doktor Jasmina Asi. Ispred Gerontološkog centra priznanje je uručeno direktorki Radmili Musić. Na ovim priznanjima zahvalio se načelnik Policijske stanice.

Dodelom ovih priznanja završena je svečana ceremonija obeležavanja Dana opštine i oslobođenja Vrbasa, dok su u periodu od 14. do 20. okrobra dane oslobođenja obeležila sva naseljena mesta opštine Vrbas.

 
Podeli vest: