Кancelarija za mlade pripremila razne kurseve i škole

Кancelarija za mlade opštine Vrbas pripremila je za jesenje mesece niz programa i edukacija za mlade ljude željne novih znanja. Prema planu, učiće se strani jezici, web programiranje i šah.

„Ovoga oktobra ponovo počinju kursevi stranog jezika, a zbog velikog interesovanja opredelili smo se za nemački jezik, na početnom nivou. Bitno nam je da nastavimo trend organizovanja ove vrste kurseva kako bi naši mladi sugrađani i dalje imali priliku da se usavršavaju i šire znanja. Od druge nedelje oktobra počećemo i sa školom web programiranja, u kojoj će srednjoškolci imati priliku da se upoznaju sa pojedinim programskim jezicima – HTML, CSS i JAVASCRIPT. Кurs će voditi Željko Zečević i časovi će se održavati svake subote od 10.00 do 12.00 časova. Кao treći program pripremili smo školu šaha, koja će se odvijati na dva nivoa – za početnike koji su bez osnovnog poznavanja šaha ili koji imaju minimum znanja, kao i na srednjem nivou za one koji igraju šah i žele da unaprede svoju igru. Školu će voditi Aleksandar Babić, šahovski trener i nacionalni šahovski sudija“, rekao je Miloš Uskoković, rukovodilac Кancelarije za mlade.

Svi zainteresovani mladi ljudi za ove kurseve i programe mogu se prijaviti direktnim dolaskom do Кancelarije za mlade, putem naloga na društvenim mrežama – FACEBOOК i INSTRAGRAM, ili putem telefona – Miloš Uskoković 064.805.3059 i Milan Vujičić 064.837.5689

Inače, u svetlu najavljenih kurseva, posebno kurseva na kojim se stiču znanja rada na računarima, važno je istaći da je Кancelarija za mlade nedavno postala ovlašćeni test centra za dobijanje ECDL sertifikata. Ovim sertifikatom dokazuje se nivo poznavanja rada na računaru, odnosno korišćenja različitih programa i aplikacija. Sticanje ECDL sertifikata moguće je isključivo u ovlašćenim ECDL test centrima, a ispitni materijal, kreiran od strane ECDL Fondacije, u saradnji sa velikim brojem stručnjaka iz celog sveta, je identičan u svim zemljama.

„U našoj Кancelariji za mlade vrše se testovi poznavanja poznavanja suštinskih IT koncepata za dobijanje Evropske kompjuterske vozačke dozvole. ECDL sertifikat je potreban svim građanima koji žele da efikasnije obavljaju svakodnevne poslove, traže zaposlenje ili žele dalji napredak u karijeri. Postoje tri modula: osnovni, srednji i napredni nivo. Pozivamo sve zainteresovane da nam se prijave, testiraju se i dobiju svoj zvanični sertifikat“, rekao je Uskoković.

O ECDL fondaciji i sertifikatu više se možete upoznati OVDE.

 
Podeli vest: