Epidemiološka situacija sve gora

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, saopšteno je danas iz ove ustanove. Epidemiološka situacija u opštini Vrbas je nepovoljna sa tendencijom pogoršanja.

Tokom jučerašnjeg dana u Vojvodini su registrovana rekordna 623 nova slučaja, najviše u Gradu Novom Sadu 269. U ovom trenutku je 4.803 aktivna slučaja na teritoriji AP Vojvodine, što predstavlja porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2628, što je, za 500 više u poslednjih 48 časova.

U ovom trenutku na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima.

Izrazito nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja, registruje se u još 5 opština – Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej.

U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja – Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej, Plandište, Kovačica, Nova Crnja i Novi Kneževac.

U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.