Delegacija opštine Vrbas položila vence povodom Dana pobede

Povodom 9. maja, Svetskog dana pobede nad fašizmom, delegacija opštine Vrbas koju je predvodio predsednik opštine Predrag Rojević položila je vence na Spomenik palim borcima na gradskom groblju, Spomenik poginulim borcima Crvene armije, kao i na Spomenik poginulima u ratovima od 1991. do 1999. godine.

– Mi se danas, na Dan pobede nad fašizmom, u ime slobodarskog Vrbasa, zahvaljujemo svim našim neustrašivim precima koji su se neustrašivo borili i žrtvovali za najveće ljudske i civilizacijske vrednosti. Njihova herojska pobeda velika je i važna za sve nas. I zato smo obavezni da svake godine 9. maj obeležavamo kao dan trijumfa dobra nad zlom. Dužni smo da se setimo svih onih koji su svoje živote položili za pravedniju i bolju budućnost. Za bolje čovečanstvo. Oni su se zajedno sa milionima drugih žrtvovali za slobodni Vrbas. Vojvodinu. Srbiju. Za slobodu celog sveta. Žrtvovali su se da bismo mi mogli da živimo u miru, i da slobodno gradimo svoju budućnost – rekao je Rojević.

Pored Rojevića, delegaciju opštine činili su Sanja Žigić predsednica Skupštine opštine Vrbas i Milan Glušac, zamenik predsednika opštine.

 
Podeli vest: