Бубњари из Врбаса на карневалу у Будви

Млади бубњари из Врбаса, група „Мистик“, полазници школе бубњева Канцеларије за младе општине Врбас, учествоваће од 29. априла до 02. маја на Међународном првомајском карневалу у Будви, који се ове године одржава под слоганом „Нек’ живи љубав“. Већ скоро две деценије овај карневал покреће град из успаваног периода и улива му нову енергију потребну за летње месеце, када ће Будва дочекати стотине хиљада туриста.

Велика карневалска поворка са више хиљада учесника из земаља региона и Европе, у којој ће бити и представници Врбаса, прошетаће, предвођена Градском музиком Будве, магистралом од главне градске поште до Трга сликара. Свака група има неколико минута да гледаоцима дуж трасе и око главне бине представи оригиналну кореографију и музику. Током дана карневала биће организована и поворка за децу а на главном градском тргу одржаваће се разни концерти.

„У част недавно преминулом Драгољубу Ђуричићу, једном од најбољих бубњара са ових простора, Канцеларија за младе општине Врбас је поново окупила младе бубњаре са идејом да Школа бубњева настави са радом. Бубњарска група ‘Мистик’, потекла у Канцеларији за младе, добила је позив за гостовање на фестивалу Међународном првомајском карневалу у Будви, а општина Врбас подржала је и помогла наступ наших младих на овој манифестацији“, саопштила је Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности ОУ Врбас.

 
Podeli vest: