34 sportska kluba u opštini Vrbas dobila 45 miliona dinara

Opština Vrbas obezbedila je rekordnu podršku za sportske klubove u 2022. godini. Za aktivnosti 34 sportska kluba iz opštinskog budžeta je na konkursu odobreno 45 miliona dinara. Novac iz opštinskog budžeta odobren je za realizaciju redovnih aktivnosti i održavanje sportskih manifestacija, a ugovore je uručio predsednik opštine Predrag Rojević. On je istakao da je sport, uz kulturu, obrazovanje i privredu, jedna od najvažnijih tačaka budućeg razvoja Vrbasa i da sportski klubovi i sportisti sa teritorije opštine Vrbas osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

– Vrbas je grad sporta. Grad šampiona. Opština Vrbas je ponosna na brojne sportske aktivnosti i uspehe, na klubove i pojedince koji postižu vrhunske sportske rezultate. Sportisti, njihovi treneri i svi sportski radnici, ne predstavljaju samo svoje klubove. Oni svojim predanim radom i uspesima čine mnogo za ceo Vrbas, za njegovu promociju na republičkom i međunarodnom planu, i hvala im na tome. Opština Vrbas je njihov pouzdan partner i podrška. U budžetu za 2022. godinu opredelili smo rekordnih 45 miliona dinara za sufinansiranje i podršku sportu i sportskim klubovima na teritoriji opštine Vrbas – kazao je Rojević.

On ističe da je opština Vrbas posvećena unapređenju uslova za bavljenje sportom. Кorišćenje Centra za fizičku kulturu „Drago Jovivić“ je potpuno besplatno za sve klubove, a u 2022. godini, za podršku i razvoj sporta iz budžeta je izdvojeno 197,2 miliona dinara.

– Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“ dobiće nov krov, a u glavnoj dvorni biće zamenjeni parket, stolice i tribine. U unapređenje našeg najvažnijeg sportskog objekta investiraćemo 40,5 miliona. Takođe, gradi se sportski teren sa tribinima u Ravnom Selu, a prošle godine smo rekonstruisali salu u Bačkom Dobrom Polju i sportske terene na Šlajzu. A sa ulaganjima u sport nastavićemo i u narednom periodu – kazao je Rojević.

 
Podeli vest: