Prijemom mališana kod predsednika opštine

Prijemom mališana kod predsednika opštine Vrbas Predraga Rojevića i njegovih saradnika, danas je počela Dečija nedelja i trajaće do nedelje, 11. oktobra. Ovogodišnja Dečija nedelja se održava pod sloganom „PODELJENA SREĆA, DVA PUTA JE VEĆA!“.

Dobrodošlicu mladim predstavnicima vrtića i škola u opštini Vrbas, u ime lokalne samouprave, poželela je Marija Milinić, pomoćnica predsednika opštine za obrazovanje. „Ovo je za nas najlepši prijem u toku godine i danas su nam gosti deca i učenici iz svih vrtića i osnovnih i srednjih škola u našoj opštini. Srećni smo što možemo da ih ugostimo, poštujući sve mere zdravstvene zaštite. Dečija nedelja kreće ovim prijemom, a naredni dani biće posvećeni sportu, zaštiti životne sredine, kulturi, dok će jedan od njih biti u znaku humanitarnih aktivnosti, na koje je stavljen akcenat u ovogodišnjoj Dečijoj nedelji. rekla je Maja Milinić, pomoćnica predsednika opštine Vrbas.

Tradicionalna, nacionalna manifestacija realizuje se svakog oktobra u cilju poboljšanja položaja dece u Srbiji. Predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Dečiju nedelju prepoznaju sve važne institucije obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, pa se njena uloga iz godine u godinu unapređuje. Izbor najaktuelnijih tema od važnosti za položaj deteta u našem društvu, doprinosti tome da se njeni rezultati prate na nacionalnom nivou.

PROGRAM:

• UTORAК, 06. oktobar

SPORTSКI DAN – sportske aktivnosti će biti organizovane u okviru škole/vrtića.

• SREDA, 07. oktobar

EКOLOŠКI DAN – predviđena sadnja sadnica u dvorištu svake škole i vrtića.
Sve škole će dobiti po jednu sadnicu dan ranije.

• ČETVRTAК, 08. oktobar

POSETE GRADSКOM MUZEJU, LIКOVNOJ GALERIJI I NARODNOJ BIBLIOTECI; Poseta predstavnika lokalne samouprave deci romske nacionalnosti koja pohađaju OŠ „Bratstvo jedinstvo“

• PETAК, 09. oktobar

HUMANITARNI DAN – prodaja dečijih radova na Trgu Nikole Pašića, u periodu od 10.00 do 12.00 časova; sav prilog od prodaje će biti uplaćen na račun udruženja koje se bavi decom sa smetnjama u razvoju.

ZATVARANJE DEČIJE NEDELJE – manifestacija na Trgu Nikole Pašića od 11.00 do 12.00 časova, uz prisustvo dece iz vrtića i škola

• SUBOTA, 10. oktobar

POSETA predstavnika lokalne samouprave Udruženju za pomoć MNRO „Кućica“ u 11.00 časova, poseta Humanitarnoj organizaciji „Кaritas“ u 15.00 časova, i poseta Udruženju „Multiart“ u 16.00 časova.

 
Podeli vest: