Геронтолошком центру 13,1 милион динара од Покрајинске владе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за унапређење социјалне заштите у Војводини. Један од уговора којим се регулише реализација четири пројеката, припао је Геронтолошком центру Врбас.

На другом овогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, са укупно 469 милиона динара, подржана су 122 пројекта које ће реализовати 27 установа за смештај корисника чији је оснивач Покрајинска влада – домови за старе, установе за децу и омладину, домови за душевно оболела лица и Центар за социјални рад Нови Кнежевац са домским одељењем.

„Издвојили смо немали новац од 2016. године, посебно у протекле две године, да бисмо унапредили систем социјалне заштите. Данас можемо рећи да имамо један додатни квалитет у тим установама. Све оно што је наша обавеза као оснивача ми ћемо реализовати у овој и у следећој години, а већ у јануару или фебруару издвојићемо додатних 450 милиона динара за ову намену“, истакао је Мировић и додао да је жеља да установе социјалне заштите унапреде стандарде и поставе нове моделе за живот и боравак корисника и рад запослених. „Циљ нам је да ова област буде видљивија у нашем друштву јер тиме показујемо да смо испунили елементарну људску мисију“, додао је Мировић.

Према одлуци Покрајинске владе, у Геронтолошком центру Врбас биће реализована четири пројекта – за уређење дворишних путева издвојено је 3.000.000 динара, за керамичарске и молерске радове у купатилима Геронтолошког центра 6.000.000 динара, за надоградњу ЈИСУСЗ 1.190.000 динара, а за опремање намештајем 3.000.000 динара.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.

 
Podeli vest: