Maja Gojković u Vrbasu, novac za pozorište

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković obišla je danas zgradu Doma kulture u Vrbasu i najavila da je Ministarstvo spremno da pomogne nastavak radova kako bi taj grad dobio svoju pozorišnu zgradu. Ove godine možemo da počnemo sa prvih 20 miliona dinara kako bismo pokrenuli ponovo radove. Ukoliko ne krenemo brzo da radimo i ovo što je do sada urađeno će propasti. To je dobra sala koja predviđa 450 mesta, rekla je Gojković.

U tom okviru moramo razmišljati i o nekom novom pozorišnom festivalu, koji će skrenuti pažnju na sebe, ne samo ljudi koji žive ovde ili u okruženju, nego pozorišne publike i pozorišnih stvaralaca širom Srbije, ocenila je ona, navodi se u saopštenju Ministarstvu kulture.

Gojković je podsetila da je izgradnja zgrade budućeg pozorišta počela 1991. godine, a radi se o prostoru od 3.000 kvadratnih metara.

U saopštenju se navodi da je Gojković obišla Muzej u Vrbasu koji zahvaljujući novcu Ministarstva kulture i informisanja realizuje projekat uređenja i opremanja izložbenog prostora, a izdvojenim sredstvima obezbeđena je i nabavka opreme za digitalizaciju i prezentaciju kulturnog nasleđa, kao i radovi na opremanju likovnog depoa.

Gojković je napomenula da je Ministarstvo proteklih nekoliko godina pružilo podršku

Muzeju opštine Vrbas u iznosu od 4,5 miliona dinara za osam projekata.

Izvor: rtv.rs

 
Podeli vest: