Književno veče budvanske književnice Katarine Sarić

U Centru za fizičku kulturu   26. oktobra od  17- 19h  održaće se književno veče  budvanske  književnice Katarine Sarić.

Na promociji književnica  će čitati  poeziju i izvesti nekoliko svojih performansa od kojih je jedan od njih ,,SMRT I USKSNUĆE ‘’ osmišljen po motivima iz zbirke pesama.

Katarina Sarić je rođena na Cetinju, 10. 03.1976. godine. Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala je filosofiju a potom jezik i južnoslovenske književnosti. Na Fakultetu za političke nauke u Podgorici završava postdiplomske studije iz socijalne politike i socijalnog rada. Piše društveno angažovanu esejistiku, prozu i poeziju. Brojnim tekstovima, zastupljena je u svim važnijim časopisima i na portalima u regionu, antologijama i zbornicima, među kojima su: “Književnost i jezik u funkciji promovisanja univerzalnih vrijednosti i identitetskih komponenti crnogorskog društva ” FF Nikšić, 2017., “Minervinim tragom” – antologija crnogorskog ženskog proznog stvaralaštva FKCJ, 2018.“Personalni karusel – šizofrena zbirka”, JU Narodna biblioteka Budva, 2018. – uži izbor za idejnu knjigu 13. Međunarodnog sajma knjiga, Podgorica. Uvrštena je izborom iz socijalne poezije u ediciju “Artifact Nouveau” izdavaštva, kao materijal za čitanje na seminarima i kursevima Delta Koledža, okrug San Joaquin, Kalifornija za 2019. god. Internacionalnom američkom žurnalu, Epoque press, londonskoj izdavačkoj kući, itd.

 

 

 
Podeli vest: