Osma ovogodišnja akcija odnošenja PET ambalaže

U subotu 28. avgusta ekipe PJ „Čistoća“ obaviće osmu ovogodišnju akciju odnošenja PET ambalaže iz domaćinstava u Vrbasu. Akcija će početi u sedam sati ujutro, pa je potrebno da sugrađani do tog vremena providnu plastiku spakuju u tipizirane vreće i ostave ih ispred svojih kuća.

* Ekipe Zelenila PJ „Čistoća“ kose ambroziju na području Vrbasa. Akcija obuhvata uži centar i obod grada kao i puteve ka selima i duž puta prema Кuli. Кošenje se obavlja ručno i mehanički. Polen ambrozije je jedan od najjačih prirodnih alergena. Širenje ambrozije veliki je ekološki problem i opasno je ne samo po zdravlje ljudi već i za poljoprivredna područja.
*Ekipe „Zelenila“ PJ „Čistoća“ nastavljaju sa košenjem javnih zelenih površina u Vrbasu po ugovoru sa Opštinom Vrbas i po rešenju Opštinske komunalne inspekcije. Ovaj posao obavljaće se dok sve planirane površine ne budu pokošene.

* U toku je akcija obnavljanja horizontalne saobraćajne signalizacije. Putari PJ“Čistoća“ farbaju oznake škola oko školskih objekata u Vrbaskoj opštini. Ovaj posao obavlja se redovno pred početak školske godine u cilju povećanja bezbednosti učenika u saobraćaju.

*Radnici PJ „Čistoća“ redovno, pojačano, održavaju komunalnu higijenu u gradu. Apeluje se na građane da otpatke odlažu isključivo na mesta koja su za to predviđana, u kante i kontejnere. Na taj način građani daju svoj doprinos u zaštiti životne sredine.

*Iz Poslovne jedinici „Vodovod i kanalizacija“ obaveštavaju da se proces rada odvija nesmetano. Sistem za vodosnabdevanje je stabilan i nema planiranih isključenja vode.

 
Podeli vest: