Od ponoći počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

Prijave građana koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine za pomoć od 3.000 dinara, počinje danas u ponoć, odnosno od 1. juna.

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji zemlje, zaključno s današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine, podseća ministar finansija Siniša Mali i dodaje da se prijave vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.

„Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu“, rekao je Mali Tanjugu.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

 
Podeli vest: