MK Group и АИК Банка опремиле вртић „Бубица“ ПУ „Бошко Буха“

Компанија MK Group и АИК Банка ове године донирале су 350.000 евра вртићима широм Србије, а један од вртића са овог списка је и вртић „Бубица“ Предшколске установе „Бошко Буха“. Овим поводом данас су „Бубицу“ посетили проф. др Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете у Влади Републике Србије, и Александар Костић, потпредседник MK Group. Министарство просвете пружило је подршку током процеса избора предшколских установа које су примиле новчана средства, при чему је фокус био на општинама у којима послује MK Group.

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је да је Предшколска установа „Бошко Буха“ у Врбасу једна од осам предшколских установа које су добиле подршку друштвено одговорних компанија. „Последњих година Министарство просвете гради и дограђује објекте предшколских установа широм Србије. Циљ Министарства је да обезбедимо додатне капацитете у вртићима како би обухват деце предшколским васпитањем и образовањем био што већи. Темељи образовања не почињу универзитетима, него радом јаслица и вртића. Овако модерни вртићи користе креативност деце као инспирацију васпитачима да живот те деце буде креативан и аутентичан. Дугујемо огромну захвалност свима који помажу кроз субјекте у којима раде и кроз личну креацију подршкама породице, деце и наших најмлађих суграђана“, рекла је она и додала да је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања, један од стратешких приоритета Владе Републике Србије и Министарства просвете.

О регионалном друштвено одговорном програму „Подршка породици“, које заједно реализију MK Group и АИК Банка, говорио је потпредседник MK Group Александар Костић.

„МК Гроуп и АИК Банка и ове године заједно реализују пројекат ‘Подршка породици’, у оквиру кога смо издвојили 750.000 евра за реновирање и опремање више од 20 вртића у целом региону. За осам вртића у Србији, у општинама у којима послујемо, донирали смо 350.000 евра. Врбас је посебно значајан за нас јер у њему има много деце наших запослених. Надамо се да је реновирање овог вртића допринело бољим условима и лепшем одрастању наших малишана. Такође, срећни смо што улажемо у нове генерације које су наша будућност и верујемо да најбоље тек долази. Наша деца овде стичу прва знања и битно је да им простор у ком бораве омогући весело и безбрижно детињство. Надам се да до краја године завршавамо и реновирање свих вртића у региону. Настављамо да ширимо свој друштвено одговорни програм и издвајаћемо око милион еура сваке године за подршку младих, образовања и свих општина и заједница у којима послујемо“, рекао је Костић.

Директор ПУ „Бошко Буха“ Небојша Дешић нагласио је да је цела донација вредна 170.000 евра и утрошена је за обнову унутрашњости вртића.

„Овај објекат је највећи у Предшколској установи ‘Бошко Буха’ са три стотине деце. Комплетно смо заменили подове, добили нови намештај и поставили ЛЕД расвету, а највећи део донације уложен је у централну кухињу у којој су сви стари апарати замењени новим. Сада смо заокружили причу добивши један потпуно енергетски ефикасан вртић. Захваљујем се компанијама MK Group и АИК Банци и верујем да ће ова донација допринети квалитету одрастања и лепшој будућности наших најмлађих, а значајно ће помоћи и нашим запосленима, приликом обављања свакодневних активности које су усмерене на децу“, закључио је Дешић.

 

 
Podeli vest: